'Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften', säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson. Arkivbild.
"Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften", säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson. Arkivbild. Bild: Bertil Ericson/TT

Efter larmet: Oklart om knivman på skola

ANNONS

Eleverna på flera skolor i Vårgårda hölls under dagen inomhus sedan polisen larmats om en knivbeväpnad man som jagat elever på en skola i området. Men det råder oklarhet om händelsen.

– Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson till Göteborgs–Posten.

Det var en elev på en skola som larmade en lärare om att en maskerad man med kniv jagat elever på skolan. Men när polisen snabbt kom till platsen kunde de inte hitta något som bekräftade att händelsen verkligen har inträffat.

Polisens insats är nu avvecklad även om förundersökningen inte lagts ner. ”Skolan kommer nu gå över till omsorg i stället för undervisning resten av skoldagen. Vi håller verksamheten inomhus resten av dagen”, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS