Bilder: Privat och GP
Bilder: Privat och GP

Mardröm på semestern: Armins vän skadad i olycka

En svensk man har skadats i samband med en badolycka på en turistort i Turkiet. Han vårdas på sjukhus, berättar hans vänner. – Det är så tragiskt. Jag kan inte sluta tänka på det som hände, säger Armin Mangafic, en av kompisarna som var med på resan.

ANNONS
|

Den 23-årige mannen restetill Alanya i södra Turkiet tillsammans med sina vänner. De solade på stranden, sista dagen på resan, när han bestämde sig för att dyka ner i vattnet, som SVT Nyheter Halland var först att berätta om.

Armin Mangafic var på hotellrummet när olyckan skedde men berättar att han har sett övervakningsmaterialet från hotellets kameror som har fångat hela händelseförloppet.

– Jagsåg hur han dök in i vattnet. Sen låg han kvar där. Folk gick förbi, det tog ett tag innan man förstod att något var fel, berättade han.

Började andas

En annan vän befann sig på stranden ochinsåg att allt inte stod rätt till. Han sprang ner till vattnet och drog upp 23-åringen.Samtidigt såg en svensk kvinna som råkade gå förbi vad som pågick ochpåbörjade hjärt- och lugnräddning.

ANNONS

Själv hörde Armin Mangafic sirener medan han befann sig på hotellrummet men tänkte inte speciellt mycket på det. Kort därefter knackade hotellreceptionisten på dörren och berättadeatt hans vän hade varit med om en olycka.

– Jag blev lättad när jag förstod att han är vid liv. De sa att han hade börjat andas.Men på sjukhuset sa läkarna att han hade skadat nacken och att läget var allvarligt. De sa också att han måste opereras snart om han ska kunna gå igen, säger han.

Enligt Armin Mangafic är de oklart hur operationen ska bekostas.Vännerna har ringt runt till olika försäkringsbolag och myndigheter men inte kunnat hitta en lösning.

GP har pratat med utrikesdepartementet som bekräftar att en svensk man har skadats i Turkiet. Man uppger även attgeneralkonsulatet i Turkiet jobbar med att lösa frågan.

Försöker vara stark

Armin Mangafic var tvungen att åka tillbaka till Sverige men säger att han inte kan sluta tänka på vad som har hänt.

– Jag är i chocktillstånd. Det var vår sista dag på resan. Kvällen innan satt vi och pratade om hur kul vi har haft, att det var den roligaste resan vi varit på. Och så händer detta. Det är svårt att fatta, säger han.

Den andre vännen är fortfarande i Alanya och berättar för GP att han försöker vara stark och hjälpa sin kompis så gott han kan.

ANNONS

GP har även pratat med mannens anhöriga som är informerade om olyckan.

ANNONS