Polisen misstänker att det har skett ett mordförsök i Umeå under lördagskvällen. Arkivbild.
Polisen misstänker att det har skett ett mordförsök i Umeå under lördagskvällen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man utsatt för grovt våld i Umeå

ANNONS

En person har förts till sjukhus i Umeå efter att ha utsatts för grovt våld. Polisen larmades strax före 22.30 på lördagskvällen till bostadsområdet Ålidhem, om att en man hade blivit utsatt för grovt våld.

– Patruller påträffade mannen och utefter den skadebild och tillvägagångssätt som har kommit in till oss, så inleder jag en förundersökning om försök till mord, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten.

Under tidiga natten hade polisen fortfarande patruller kvar i området som arbetade aktivt med händelsen som ska ha skett utomhus.

– Vi genomför åtgärder, håller förhör och gör en brottsplatsundersökning. Vi har samlat in uppgifter under ärendets gång och även samtalat med den utsatte till viss del, vi håller på att bilda oss en uppfattning om vad som har hänt, säger Levy.

ANNONS

Vid tretiden meddelade polisen att den skadade mannen vårdas på sjukhus men att hans tillstånd inte är livshotande. Vid tidpunkten fanns heller ingen gripen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS