Man till attack i Helsingborg – flera till sjukhus

Flera personer har skadats efter att en man gått till angrepp i en matbutik i Helsingborg, skriver polisen på sin hemsida. Gärningspersonen, en man i 35-årsåldern, har gripits misstänkt för grov misshandel.

ANNONS
|

Det var vid 17.45-tiden som polisen larmades om ett bråk i en livsmedelsbutik i Helsingborg. På plats hade en man, av okänd anledning, gått till attack mot personer inne i butiken.

– Det hela ska utredas. Just nu är det okänt varför mannen går till angrepp. Men vi arbetar med hypotesen att de tre andra skadade personerna inte har haft någon del i ett ömsesidigt utbyte, om jag uttrycker mig så, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisen region Syd.

Tre personer har förts till sjukhus i ambulans men ingen av dessa bedöms initialt ha livshotande skador, uppger polisen. Även gärningsmannen ska ha skadats, dock oklart hur. Det är också okänt om gärningsmannens skador uppstod i samband med bråket eller polisens ingripande.

ANNONS

– När vi får in detta får vi in det som ett bråk. Det är flera inne i butiken och när vi kommer dit talar det för att mannen gått till angrepp mot de tre andra. Vad som har hänt får vi återkomma till, säger Rickard Lundqvist.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Den misstänkte gärningsmannen har gripits.

– Vi vidtar utredningsåtgärder, som till exempel målsägandeförhör. Det kan finnas ytterligare målsägande på platsen som kanske blivit hotade eller liknande. Vi genomför vittnesförhör och ser till att säkra övervakningsfilmer om sådana finns, säger Rickard Lundqvist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS