Polisen har spärrat av Södergatan i Helsingborg efter skottlossning.
Polisen har spärrat av Södergatan i Helsingborg efter skottlossning.

Man skottskadad i Helsingborg

ANNONS
|

Strax efter klockan 19 kallades polisen till Södergatan i Helsingborg sedan någon ringt och larmat om en skottlossning. Där hittades en skottskadad man som enligt polisen troligtvis är 23 år. Mannen kördes till sjukhus i polisbil men skadeläget är oklart.

Ett vittne till händelsen berättar för Helsingborgs Dagblad att skottlossningen uppstod i samband med en högljudd diskussion mellan 10–20 män.

- Killarna stod i hörnet på andra sidan gatan när jag gick över övergångsstället. Sedan såg jag en kille med luva över ansiktet som tog upp en pistol, hur han sträckte fram den och så sköt han. Åtta skott tror jag att det var.

ANNONS

Händelsen kommer förmodligen att rubriceras som mordförsök, enligt polisen, men ännu finns ingen gripen eller misstänkt för brottet.

- Vi har spärrat av platsen för en teknisk undersökning och ska nu hålla förhör med vittnen. Om vi har tur finns det också övervakningskameror i området som kan hjälpa oss att reda ut vad som hänt, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

TT

ANNONS