Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Man skjuten till döds utanför restaurang

Under söndagskvällen blev en man i 20-årsåldern skjuten utanför en restaurang vid Möllevångstorget i Malmö. Mannen har avlidit på sjukhus efter sina skador. Han ska enligt uppgifter till Kvällsposten ha blivit skjuten med flera skott i huvudet.

Det var vid 18.42 på söndagskvällen som polisen larmades till Möllevångstorget i Malmö. Där hade en skottlossning skett utanför en restaurang och i samband med det blev en man i 20-årsåldern skjuten.

Enligt uppgifter till Kvällsposten blev mannen skjuten med flera skott i huvudet. Han ska sedan ha lyfts in i en personbil och körts iväg. Enligt vittnen ska flera skott ha hörts, men polisen vill varken kommentera vart mannen blev skjuten eller med hur många skott.

Sköts till döds

Den 20-årige mannen anlände till akutmottagningen på SUS i Malmö med livshotande skador. Vid 21.08 på söndagskvällen kunde polisen meddela att mannen avlidit på sjukhus av sina skador. En förundersökning gällande mord har nu inletts.

Mycket folk på plats

Det ska ha varit många personer vid torget vid tidpunkten för skottlossningen. Flera restauranger och krogar bredvid brottsplatsen var öppna, och mycket folk i rörelse i stadsdelen. 

Men polisen vill inte svara på om det ska ha varit många vittnen till skottdådet. På morgonen berättar Nils Norling, presstalesperson för region Syd, att polisen ännu inte har några misstänkta. 

– Vi har förhört ett antal personer under natten, men endast i upplysningssyfte. Vi har genomfört en teknisk undersökning av platsen. Det är där vi är nu, säger han. 

Vad kan du berätta om den skjutne mannen?

– Bara att han har funnits i kretsar som vi har haft extra fokus på. En stor del av arbetet går ut på att försöka kartlägga vilka har har haft kontakt med och vad han har gjort. 

Finns det någon koppling till kriminella gäng?

– Vi pratar inte om gäng på det sättet i Malmö, det är en förlegad term. Vi tittar helt enkelt på vilka han har umgåtts med och om det finns kopplingar till organiserad verksamhet. Men just nu utreds det som en separat händelse. Det kan komma att ändras i takt med att vi får reda på mer. 

Ingen gripen eller misstänkt

Enligt polisen var området kring Möllvångstorget avspärrat under natten och polisen var på plats med ett flertal enheter och med tekniker. Även området utanför akutmottagningen vid SUS i Malmö, dit mannen fördes, var avspärrat. Enligt uppgifter från polisen är avspärrningarna runt SUS i Malmö av ordningshållande syfte. 

Händelsen rubriceras som mord. Inga misstänka eller gripna finns i nuläget. 

 

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP!
Telefon: 031-17 20 10
Mejl: [email protected]
SMS/MMS: 72010

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.