Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man skjuten till döds i Uppsala

En man i 40-årsåldern har skjutits till döds utanför en restaurang i Uppsala. I samband med skjutningen ska flera bilar och personer ha lämnat området omgående. – Det är oklart om de var involverade eller om de hörde skottet och ville därifrån, säger Christer Nordström, presstalesperson i region Mitt.

På söndagmorgonen har ännu ingen gripits i samband med mordet på den man i 40-årsåldern som sköts ihjäl på en parkering vid ett handelsområde i området Boländerna i östra delen av Uppsala på lördagskvällen. I samband med skottlossningen sågs flera bilar lämna platsen.

Polisen arbetar nu med den tekniska undersökningen och genomfört ett antal förhör.

– Vi har i nuläget ingen som är misstänkt för det här. Vi söker ett antal fordon, men vi har inga uppgifter om antal personer eller fabrikat på bilarna. Vi jobbar med det för fullt, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson i Uppsala, till TT.

Den skottskadade mannen kördes av en privatperson till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han senare dog. Mannens anhöriga är underrättade.

Polisen jobbar intensivt för att få fram mer uppgifter i ärendet.

– Det finns en del vittnen men jag vet inte vad som är sagt. Motivet är i nuläget oklart och det finns ingen misstänkt, säger Christer Nordström.

Enligt Christer Nordström rubriceras dådet som mord.

Skjutningen ska ha inträffat strax utanför en snabbmatsrestaurang vid Rapsgatan i Uppsala. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen för några år sedan ha blivit frikänd från ett uppmärksammat mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.