Man skjuten till döds i Uppsala

ANNONS
|

På söndagmorgonen har ännu ingen gripits i samband med mordet på den man i 40-årsåldern som sköts ihjäl på en parkering vid ett handelsområde i området Boländerna i östra delen av Uppsala på lördagskvällen. I samband med skottlossningen sågs flera bilar lämna platsen.

Polisen arbetar nu med den tekniska undersökningen och genomfört ett antal förhör.

– Vi har i nuläget ingen som är misstänkt för det här. Vi söker ett antal fordon, men vi har inga uppgifter om antal personer eller fabrikat på bilarna. Vi jobbar med det för fullt, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson i Uppsala, till TT.

Den skottskadade mannen kördes av en privatperson till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han senare dog. Mannens anhöriga är underrättade.

ANNONS

Polisen jobbar intensivt för att få fram mer uppgifter i ärendet.

– Det finns en del vittnen men jag vet inte vad som är sagt. Motivet är i nuläget oklart och det finns ingen misstänkt, sägerChrister Nordström.

EnligtChrister Nordström rubriceras dådet som mord.

Skjutningen ska ha inträffat strax utanför en snabbmatsrestaurang vid Rapsgatan i Uppsala. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen för några år sedan ha blivit frikänd från ett uppmärksammat mord.

ANNONS