Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Foto: Adam Ihse

Man skjuten till döds i Stockholm

En man skadades allvarligt efter en skottlossning i norra Stockholm under torsdagskvällen. Mannen, som var i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans men dog av sina skador. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutits i huvudet utanför en matbutik.

Det var strax efter 22-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades om skottlossning på en adress i Järfälla norr om Stockholm, följt av en bil som körde iväg från platsen.

På en innergård i närheten hittades en skottskadad man. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador men hans liv gick inte att rädda.

– Mannen som fördes till sjukhus är avliden och vi har inlett förundersökning om mord, säger Towe Hägg, presstalesperson för polisen.

Mannen var strax under 30 år och hans anhöriga är underrättade.

Kallt beteende

Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet rör det sig om två maskerade gärningsmän. De ska ha handlat kallt och till och med stannat strax före skjutningen och bytt skyltar på fordon innan de körde iväg. 

På platsen hittade polisen tomhylsor. Man ska även ha beslagtagit ett fordon.

– Vi har beslagtagit en bil som vi tror har haft med det här att göra, säger Towe Hägg.

Polisen arbetade intensivt på brottsplatsen under hela natten och har bland annat knackat dörr i området. En teknisk undersökning har också gjorts.

Misstänkta gärningsmän

Det är oklart vilka som kan ligga bakom skottlossningen. Men det ska röra sig om två maskerade gärningsmän som jagas under natten. Ingen har dock gripits som misstänkt för dådet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutits i huvudet utanför en Ica Maxi-butik, och enligt uppgifter till Expressen jagas en Audi efter dådet.

– Det finns ett flertal uppgifter och vittnen som har sett olika saker, och vi vill i nuläget inte styra eventuella vittnesuppgifter genom att lämna ut den typen av information. Men det kan hända att vi eventuellt söker efter bilar, säger polisens presskommunikatör, Carina Skagerlind, till GP på torsdagsmorgonen.

En förundersökning om mord har inletts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.