Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man skjuten till döds i Malmö

En man skadades i samband med en skottlossning i Rosengård i Malmö under torsdagskvällen. Den 23-årige mannen har dött efter sina skador.

Det var strax efter klockan 19 som polisen larmades om att det skett en skottlossning i Rosengård. Polisen fick också tips om att en person skadats där men att denna inte skulle vara kvar på platsen.

– Vi misstänker att det varit en skottlossning och att den person som skadades där förts därifrån. Vi har ett stort antal patruller på plats och på sjukhus som kan hantera den person som eventuellt kommer in, bekräftar polisens pressinformatör, Fredrik Bratt.

Avlidit av skadorna

En stund senare visade sig tipset stämma. En skottskadad person dök upp på ett av sjukhusen i Malmö.

– Personen fick skjuts i en privatbil. Jag vet ingenting om tillståndet, sade Fredrik Bratt tidigare på torsdagskvällen, pressinformatör vid polisen i region Syd.

En dryg timme efter att polisen larmats om skottlossningen meddelade man att den skottskadade mannen avlidit till följd av sina skador.

Förstärkning begärd

Polisen har nu spärrat av en plats vid Ramels väg på Rosengård. Nu avvaktar patrullerna på plats förstärkning. 

– Vi har beställt kriminaltekniker till den här platsen som vi tror är brottsplatsen. Dessutom har vi beställt utredare och vapenhund, berättar Bratt.

Pågår det en polisjakt efter eventuella gärningsmän?

– Vi gör allt för att få så mycket uppgifter som möjligt om vad som kan ha hänt, men jag kan inte gå in på vad exakt vi gör. Patrullerna på plats jobbar på för full, avslutar polisens pressinformatör i region syd, Fredrik Bratt.

Det finns inga uppgifter om att någon gripits efter skottlossningen. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp.

Avlidne tog bild på annat mordoffer

Enligt Kvällsposten ska torsdagskvällens mordoffer vara den man som tog bilder på den 16-åring som sköts till döds i Malmö i januari. 23-åringen ska ha varit känd hos polisen sedan tidigare och levt under hot. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.