Man skjuten norr om Stockholm – polisen förtegen

En man har hittats skjuten i Rissne centrum, i Sundbybergs kommun norr om Stockholm. Enligt polisen är mannens skador allvarliga. Uppgifter till Aftonbladet gör gällande att mannen skjutits i ansiktet.

ANNONS
|

Strax efter tio på lördagskvällen fick polisen larm om att en man hittats skadad i Rissne centrum, norr om Stockholm. På polisen är man mycket förtegen kring mannens skador och vill inte bekräfta Aftonbladetsuppgifter om att mannen blivit skjuten – i ansiktet.

– Det jag kan säga är att det är en skadad man som är körd till sjukhus, det är för tidigt för mig att säga om hur han skadats, sägerCarina Skagerlind, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Vid 23.40 bekräftade polisen på sin hemsida att det rör sig om skottskador.

Pratar med vittnen

Enligt Carina Skagerlind finns det vittnen på platsen.

– Vi är på plats för att prata med dem nu, säger hon.

ANNONS

Eftersom det enligt polisen är oklart om mannen har skjutits på samma plats som han hittats, har polisen flera patruller på plats i området. Vittnena som var på plats i Rissne centrum har enligt Aftonbladets uppgifter inte hört några skott.

– Vi har både hundpatruller och vanlga patruller för att säkra var brottsplatsen är, säger Carina Skagerlind.

Rubriceras som mordförsök

En förundersökning om mordförsök har inletts.

– Mannens skador är allvarliga, säger Carina Skagerlind.

Polisen har enligt henne ingen gripen i nuläget.

Polisen uppger att mannen kördes i bil och inte i ambulans till sjukhus, men vill inte gå in på vilket sjukhus mannen har körts till. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det några väktare som körde mannen till sjukhuset.

– Han opereras just nu, säger Nicklas Mattson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, strax före ett på natten.

ANNONS