Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Man skjuten med flera skott i Malmö

Man i 60-årsåldern sköts med flera skott och fördes till sjukhus med ambulans i Malmö. – Vi är på plats och försöker reda ut vad som har hänt, säger Stephan Söderholm, polisens pressinformatör.

Skottlossningen ska ha skett vid sjutiden på torsdagsmorgonen i stadsdelen Fosie i Malmö. Den skjutne mannen uppges vara i 60-årsåldern och ska ha skjutits av för honom en okänd gärningsman.  

– Mycket är oklart än så länge. Vi är inte riktigt säkra på skottlossningen har inträffat inne i bostaden eller utanför, säger Stephan Söderholm. 

Mannen fördes till sjukhus och hans skador bedöms inte som livshotande. Han har kunnat höras av polisen. Ytterligare två personer har förts till polisen men misstänks inte för något brott. 

– Vi hoppas få mer klarhet i vad som har hänt när vi har hört deras berättelser, säger Stephan Söderholm. 

Tidigare skottlossningar

Flera skottlossningar och mord har drabbat Malmö den senaste tiden. 16-årige Ahmed Obaid sköts ihjäl vid en busshållsplats i Rosengård 12 januari. En 18-åring sköts med flera skott i Fosie en vecka senare men överlevde eftersom han bar skyddsväst.

LÄS MER: Man skjuten i huvudet utanför restaurang

En vaktmästare som skottade snö sköts med flera skott i ryggen den 8 februari norr om Pildammsparken i centrala Malmö. En 23-åring sköts i huvudet utanför en restaurang vid Möllevångstorget i Malmö 12 februari i ett dåd som enligt polisen var planerat

Finns det några kopplingar till tidigare skjutningar i Malmö?

– Det har jag ingen uppfattning om just nu. 

Enligt polisen handlar det inte om något rån. I övrigt är man förtegen om detaljerna kring skottlossningen. 

Polisens tekniker är på plats för att säkra spår och fler förhör kommer att hållas under dagen. Händelsen rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.