Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Man skjuten av polis i Malmö

En man vårdas på sjukhus i Malmö efter att ha blivit skjuten av polis. Mannen misstänks ha kidnappat en ung kvinna. När insatsstyrkan gjorde en insats för att frita kvinnan sköts mannen.

Det var strax efter klockan 17 som polisen sköt en man. Skottlossningen inträffade i samband med ett polisingripande på Holma i Malmö. Enligt polisen sköt man verkanseld mot mannen.

– Polisen avlossar verkanseld i två typer av situationer, antingen skjuter man av nödvärn eller till följd av lagen om befogenhet. Hur det gått till i det här fallet återstår att utreda i detalj, säger Calle Persson, polisens pressinformatör i Stockholm.

Mannen misstänks ha kidnappat en ung kvinna som befann sig på adressen. Polisen hade fått ett tips om att kvinnan hölls fången i lägenheten Man bedömde att kvinnan kunde vara i fara och polisens insatsstyrka gjorde en insats. I samband med detta ska insatsstyrkan ha mött mannen, som var beväpnad, och sköt verkanseld. Ytterligare en misstänkt gärningsman greps i samband med insatsen.

Den unga kvinnan ska nu vara i säkerhet och ska inte vara i behov av sjukvård, enligt polisen. 

"Kan bli fler misstänkta"

Den skjutne har nu gripits. Han har förts med ambulans till sjukhus. En polispatrull har följt med ekipaget för att genomföra förhör med den gripne.

– Polis på plats har spärrat av platsen där skottlossningen inträffade i väntan på en teknisk undersökning, meddelar polisens pressinformatör.

Polisåklagare inkopplad

Dessutom har man vidtagit extra åtgärder i och med att en polis låg bakom skottlossningen.

– Vi har även tagit kontakt med en polisåklagare som får besluta om någon särskild person ska förhöras eller om platsen, alternativt vapnet som avlossade verkanselden, ska undersökas av internutredare, avslutar polisens pressinformatör i Malmö, Calle Persson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.