Det första larmet kom till polisen vid 13.19, och flera patruller tog sig till platsen.
Det första larmet kom till polisen vid 13.19, och flera patruller tog sig till platsen. Bild: Dennis Glennklev

Man sköts till döds Linköping

En man i 30-årsåldern sköts till döds i en restaurang i centrala Linköping på onsdagseftermiddagen. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Ingen har gripits som misstänkt för dådet.

ANNONS
|

Larmet till Skäggetorps centrum i Linköping kom klockan13.19.

– Flera personer slog larm efter att ha uppfattat flera kraftiga smällar, som vid en skottlossning, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen i region öst.

Polisen bekräftar att en man i 30-årsåldern är död efter att ha skjutits, enligt uppgift med flera skott. Mannens anhöriga har underrättats.

Polisen har inlett en förundersökning om mord men är förtegen kring detaljer.

– Just nu lägger vi pussel för att få ihop helheten och har ett flertal vittnen att höra, säger Dennis Johansson Strömberg.

Platsen i Skäggetorps centrum har spärrats av och teknisk undersökning har inletts. Det är oklart om hylsor eller andra fynd som kan sättas i samband med skjutningen har gjorts.

ANNONS

Enligt polisen skedde dödsskjutningen i restaurangmiljö och på frågan om det kan finnas en gängrelaterad konflikt bakom dramat säger Johansson Strömberg:

– Det kan vara så – men det behöver inte vara så. Det är ett av flera spår vi arbetar efter. Vi har haft flera grova våldsbrott i Linköping under en tid, säger han.

Skulle skjutningen kunna vara en hämnd?

– Det skulle den kunna vara, men det är inget vi vet i nuläget. Vi arbetar efter flera hypoteser, säger Dennis Johansson Strömberg.

Jakten efter mördaren är intensiv.

– Vi har satt in stora resurser i utredningen och arbetar på flera plan, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS