Polisen i Västerås utreder en misstänkt avsiktlig påkörning under lördag kväll. Arkivbild.
Polisen i Västerås utreder en misstänkt avsiktlig påkörning under lördag kväll. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man påkörd av bil i Västerås

ANNONS

En man i 40-årsåldern blev sent lördag kväll påkörd av en bil i Västerås, och fick föras till sjukhus allvarligt skadad med flera frakturer.

Klockan var närmare 23 när flera polispatruller kallades till platsen sedan flera vittnen larmat om att en man blivit påkörd i vad som förefaller vara en avsiktlig gärning.

– Vi har då varit på platsen ungefär en kvart tidigare, eftersom folk larmat om att det varit bråk, utan att påträffa något. Människor har hört skrik men inte sett något, säger polisens RLC-befäl Viktor Åkring Dicksved.

Polisen hittar sedan bilen med spräckt vindruta en bit från platsen.

ANNONS

– Vi har gjort fynd på platsen och har bra signalementsuppgifter på föraren.

En anmälan gällande försök till dråp alternativt grov misshandel är upprättad. Brottsoffret förekommer i polisens register sedan tidigare på grund av mindre företeelser.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS