Man och kvinna hittade döda i bostad

ANNONS
|

En man och en kvinna i 65-årsåldern har hittats döda i en lägenhet i Flen under lördagskvällen, uppger polisen på sin hemsida.

Personerna ska vara bekanta med varandra.

Det var vid 19.15 på lördagskvällen som larmet om händelsen nådde SOS Alarm och polis och ambulans ryckte ut till olycksplatsen.

Under lördagskvällen spärrades lägenheten av för en teknisk undersökning.

- Vi har arbetat med det här sedan i går. Någon ska ha kommit till bostaden och anträffat de här två personerna livlösa i bostaden. När polisen kom till platsen kunde de snabbt konstatera att de här personerna var döda men vi kunde inte direkt säkerställa att vi kan utesluta att ett brott har skett så vi har inlett en förundersökning om mord. Det här öppnar upp en verktygslåda av åtgärder att genomföra, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Södermanland.

ANNONS

Enligt polisen är personen som upptäckte kvinnan och mannen en bekant till dem båda.

"Många frågetecken"

Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet och brottsmisstankarna.

- Vi har avslutat den tekniska undersökningen under morgonen. En grupp utredare har arbetat intensivt med informationhämtning till stora delen, men också dörrknackning för att höra med grannar om de kan ha sett eller hört något, vi ska även prata med den personen som kom till bostaden och anträffade personerna och vi ska prata med familjen om de har någon viktig infortmation att lämna, säger Fredrik Kliman.

I nuläget är ingen gripen för händelsen.

Hade personerna några fysiska kroppskador?

- Jag kan inte gå in närmare in på eventuella kroppsskador så här tidigt, men vi kan inte utesluta att ett brott har begåtts. Just nu kvarstår en hel del frågetecken att räta ut.

ANNONS