Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En man greps under måndagen efter att ha försökt sälja narkotika inne på en restaurang i Visby. Restaurangen ska ha varit hyrd av SD i samband med Almedalsveckan. Bild: TT

Man med knark greps på SD-restaurang

En man greps i Visby under måndagen efter att ha påträffats med knark. Mannen greps på en restaurang hyrd av SD. – Han var ute efter att sälja narkotika, säger Johan Stegius, stationsbefäl vid polisen i Visby.

Under måndagseftermiddagen grep polisen en person misstänkt för innehav av narkotika i Visby. Enligt Aftonbladet ska personen ha gripits i en av Sverigedemokraternas lokaler, men detta dementeras av polisen. I stället ska det ha rört det sig om en restaurang i Visby.

– Det är en lokal förmåga som vi känner till sedan tidigare, säger Johan Stegius, stationsbefäl vid polisen i Visby.

Restaurangen ska ha varit öppen för allmänheten, förklarar Johan Stegius. Men medlemmar i Sverigedemokraterna ska ha varit där.

Mannen, som är född på 80-talet, hade ställt till med en scen inne på restaurangen.

– Efter att man lyft ut honom hittar man narkotika på honom. Det har ingen som helst koppling till SD över huvud taget, säger Johan Stegius.

Ville langa

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge säger till Aftonbladet att det var personalen på restaurangen som larmade polisen.

"Under måndagskvällen upptäckte vår trygghetspersonal att någon betedde sig märkligt inne på restaurangen vi hyr. Personen misstänks inneha narkotika, men har inte sålt någonting inne på restaurangen", skriver han i ett mail till Aftonbladet.

Polisen misstänker att det är kokain mannen hade på sig, men man har skickat det på analys för att få det bekräftat.

– I går kväll 18:53 anhölls han av åklagare för sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott, säger Carina Skagerlind, presstalesperson med ansvar för polisens insats under Almedalsveckan.

– Han var ute efter att sälja narkotika, säger Johan Stegius.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.