Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man hittad skottskadad i Malmö

En 25-årig man hittades i en trappuppgång i Malmö med allvarliga skador. Enligt Sydsvenskan ska det ha skett en skjutning på platsen. Polisen spärrade av området för att söka efter gärningsmän. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Polisen fick ett larm vid 16.40-tiden på lördagseftermiddagen om att en person ligger skadad i en trappuppgång på Kantatgatan i området Fosie, söder om Malmö.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Personen var vaken och talbar när vi kom till platsen och har förts till skjukhus, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral i Region Syd.

Rubriceras som mordförsök

Enligt Sydsvenskan ska det ha skett en skottlossning på platsen men det är inget polisen kan bekräfta.

- Det enda jag vet i nuläget är att en person är skadad, övriga omständigheter är oklara. Jag vet heller inte hur länge den skadade personen har legat där, säger Emanuelsson.

Polisen sökte området efter gärningsmän och spärrade av ett större område vid platsen. Händelsen rubruceras som försök till mord alternativt dråp.

- Vi jobbar på platsen med dörrknackning och har spärrat av för att säkra spåren, säger Åsa Emanuelsson.

Allvarligt skadad

Personen som hittades skadad i trappupgången var en man i 25-års åldern.

- Han har fått allvarliga skador men vad för slags skador kan jag inte gå in på med tanke på patientens säkerhet, säger Sara Frostberg Lowery presstalesperson i Region Skåne. 

Flera skottlossningar

Malmö har varit drabbade av flera skottlossningar den senaste tiden. 

12 januari sköts 16-årige Ahmed Obaid ihjäl vid en busshållplats i Rosengård. En vecka senare sköts en 18-åring med flera skott i Fosie, samma område som den skadade mannen hittats i, men överlevde eftersom han bar skyddsväst.

En vaktmästare som skottade snö sköts med flera skott i  i ryggen den 8 februari i Centrala Malmö. Den 12 februari sköt en 23-åring i huvudet utanför en restaurang på Möllevångstorget och den 2 mars besköts en 20-årig man, också i stadsdelen Fosie. Senast den 4 mars dog en 23-åring som blivit beskjuten i en bil och en 22-åring hittades skottskadad i en lägenhet.

LÄS MER: Man skjuten i huvudet utanför restaurang

LÄS MER: En död och en skadad vid skottlossning i Malmö

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.