Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet.
Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Man hittad död i jakttorn

På onsdagsmorgonen hittades en man död i ett jakttorn i Jönköpings län. Två män greps i samband med fyndet men misstankarna avskrevs senare under onsdagen. Polisen misstänker nu att mannen attackerats av ett vildsvin.

ANNONS
|

Polisen larmades till ett skogsparti i Eksjö kommun på onsdagsmorgonen efter att en man hittats död i ett jakttorn.

– Det här är en väldigt tragisk historia. Ett jaktlag skulle hämta in en av sina medlemmar. När de kommer till jakttornet där han sitter finner de honom avliden. Vi larmas dit och anländer cirka en halvtimme senare, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i Öst.

Till en början fanns det en del oklarheter kring dödsfallet och polisen inledde en kriminalteknisk undersökning. Två personer greps men släpptes sedan, efter att kriminalteknikerna konstaterat att det inte finns någon misstanke om brott kopplat till händelsen.

ANNONS

Polisen skriver på sin hemsida att man nu tror att det rör sig om en olyckshändelse. Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet.

– Tillsammans med rättsläkare kom teknikerna fram till att det absolut inte var något brott utan närkontakt med vildsvin. Det betyder inte att vi släpper ärendet, utan vi kommer försöka få ut så mycket information som möjligt från platsen. Det är väldigt mycket vi inte vet i nuläget, säger Johnny Gustavsson.

Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen i samband med händelsen och eftersöksjägare ska kontrollera om det finns skadat vilt i området.

LÄS MER:Så undviker du vildsvin på hundpromenaden

LÄS MER:Kvinna attackerades av vildsvin

LÄS MER:Vildsvin forcerade elstängsel på 6 000 volt för att befrukta grisar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS