Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man misstänks för mord i Gävle. Arkivbild.
En man misstänks för mord i Gävle. Arkivbild. Bild: Tim Aro/TT

Man hittad död i Gävle – en anhållen för mord

En man har anhållits misstänkt för mord sedan en man hittats död i Gävle under tisdagskvällen.
Dådet är det senaste av en rad uppmärksammade mord och andra våldsbrott som drabbat Gävletrakten den senaste tiden.

Det var strax före klockan 22 på tisdagen som polis och ambulans larmades till stadsdelen Söder där man fann den döde mannen, som enligt polisen var mellan 25 och 30 år.

– Han är utsatt för dödligt våld, sedan om det är skjutvapen eller stickvapen eller något annat kan vi inte svara på än, utan vi måste invänta den här rättsmedicinska undersökningen som det ser ut nu, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen till TT.

Fortsatta förhör

Tidigt på onsdagsmorgonen greps den man som anhållits. Under onsdagen har den tekniska undersökningen fortsatt i dagsljus och man har fortsatt med förhör.

Polisen undersöker om det finns några kopplingar till tidigare våldsbrott i Gävletrakten.

– Det man har kommit fram till hittills, de uppgifter jag har, är att det finns inga konkreta kopplingar till Gävles nätverksmiljö. Men däremot säger man att en arbetshypotes som finns i förundersökningen är att brottet, det här mordet, har skett inom ramen för en kriminell miljö, säger Jonas Eronen.

Flera grova våldsbrott

Gävle har på kort tid drabbats av en rad grova våldsbrott.

Den 25 oktober hittades en 16-årig pojke ihjälskjuten vid en cykelbana i Sandviken.

Några dagar senare – 30 oktober – sköts en man i benet av en maskerad man på centralstationen i Gävle. Även en bil träffades av ett skott, men föraren klarade sig utan skador.

5 november sköts ytterligare en man vid campus i stadsdelen Sätra. Han fördes till sjukhus med ambulans, men avled. Två pojkar under 18 år misstänks för mordet.