Blommor framför serviceboendet där den 20-åriga kvinnan hittades död. Foto Adam Ihse / TT kod 9200
Blommor framför serviceboendet där den 20-åriga kvinnan hittades död. Foto Adam Ihse / TT kod 9200

Man häktas för mordet i Vetlanda

Den man i 25-årsåldern som i förhör har medgett att han dödat en ung kvinna och skadat hennes syster på ett serviceboende i Vetlanda har häktats.

ANNONS
|

Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, mordförsök och olaga hot.

- Han medger att han har berövat en kvinna livet och han medger att han har skadat en annan, säger åklagaren Pernilla Törsleff till TT.

Genom sin advokat har den misstänkte sagt att han inte tar ställning till brottsrubriceringarna. Det olaga hotet har mannen ingen minnesbild av, uppger Pernilla Törsleff.

ANNONS

Det var under natten till tisdag som polisen fick in ett larm om ett bråk på en adress tillhörande ett serviceboende i Vetlanda. Där påträffade polisen de båda skadade kvinnorna samt den misstänkte 25-åringen, som omhändertogs.

Trots räddningsförsök gick den ena kvinnans liv inte att rädda. Den andra kvinnan fördes till sjukhus och hennes läge uppges vara stabilt.

Den avlidna kvinnan var brukare på serviceboendet och flera lokala medier har uppgett att personalen kände till att det fanns en konflikt mellan henne och den misstänkte mannen. Kommunen har startat en internutredning om händelsen.

I förhör ska mannen även ha uppgett ett motiv för sitt agerande men det är inget som åklagaren vill kommentera.

TT

ANNONS