Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Två män har frihetsberövats, varav den ene häktats, misstänkta för mordet på en man i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Arkivbild.

Man häktad misstänkt för mord i Rinkeby

En man har häktats misstänkt för att vara inblandad i mordet på en man på en pizzeria i Stockholm. Ytterligare en man är anhållen misstänkt för samma brott.

Den 8 januari i år blev en man skjuten när han befann sig på en pizzeria i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

I torsdags greps en man i 25-årsåldern misstänkt för att vara delaktig i dödskjutningen. Han greps en kort stund efter att han försatts på fri fot efter en häktningsförhandling om andra brottsmisstankar.

Några dagar efter mordet greps mannen misstänkt för bland annat förberedelse till grovt rån och grovt vapenbrott, skriver Aftonbladet. Han blev därefter häktad misstänkt för de brotten. Efter en omhäktningsförhandling i torsdags släpptes han.

- Strax efteråt blev han återigen gripen, nu som misstänkt för delaktighet i det här mordet, säger åklagaren Erik Wendeby till TT.

Mannen häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

- Han förnekar brott och bestrider all inblandning i den här händelsen, säger mannens advokat Lars Ahlstedt.

Under fredagen greps och anhölls ytterligare en man misstänkt för att vara inblandad i mordet. Senast på måndagen ska åklagaren ta ställning till om han ska begäras häktad.