Man gripen misstänkt för knivdåd

Polisen i Gävle har gripit en man misstänkt för ett knivdåd. En annan man har påträffats skadad och är förd till sjukhus.

ANNONS
|

Det var vid 11.30-tiden på torsdagen som samtal började komma intill sos alarm om att man sett en blodig man i centrala Gävle. Vittnena ska enligt polisen gjort olika iakttagelser om var de sett mannen, men till slut lyckas man lokalisera den skadade.

– Vi hittaren blodig man i centrala Gävle. Han har knivskurits i både armen och bröstet så vi inlederen större polisinsats för att hitta gärningsmannen, berättar Gävlepolisens presstalesman, Mikael Hedström.

Parallellt med detta börjar det komma in samtal från personer som sett en man bete sig konstigt när han ska in i en taxi. Polisen lyckas hitta den aktuella taxin.

ANNONS

– I mannen sitter en man somär blodig. Hanhar en väska med sig och i väskan finns knivar, berättar Hedström.

Hur många knivar hade han i väskan?

– Jagvet inte om det var tvåeller fler. Det enda jag fått tillbaka via rapport från patrullerna är att det rör sig om flera knivar, svarar Gävlepolisens presstalesman.

Vid klockan 13 kunde polisen i Gävle meddela attden misstänkte mannen gripits. Han har förts till polisstationen i stan och är misstänktför grov misshandel.

Offret är en 24-årig man som ärskadad ien arm. Mannen har förts till sjukhus. Han ska inte ha livshotande skador. Någon typ av stickvapen eller kniv har använts vid brottet.

Polisen söker efter brottsplatsen och letar vittnen till händelsen.

Båda männen är sedan tidigare kända av polisen.

Texten uppdateras

ANNONS