Mannen har erkänt två överfallsvåldtäkter, uppger polisen. Arkivbild
Mannen har erkänt två överfallsvåldtäkter, uppger polisen. Arkivbild Bild: Fredrik Sandberg/TT

Man erkänner överfallsvåldtäkter

ANNONS

En man som anhållits misstänkt för två överfallsvåldtäkter har erkänt brotten, uppger polisen för Sveriges Radios P4 Uppland.

– Han är förhörd i går eftermiddag, och försvarsadvokat har varit närvarande. Han erkänner de här gärningarna, säger Niklas Kraft, gruppchef på sexualbrottsgruppen i Stockholm, till radion.

Mannen greps i helgen. Misstankarna rör en våldtäkt i Uppsala 2018, där en man överföll och våldtog en kvinna. Två år senare, sommaren 2020, våldtogs en kvinna i närheten av ett friluftsområde i Täby, sedan gärningsmannen överfallit och hotat kvinnan med kniv.

Nyligen gick polisen ut med en så kallad parbonbild på den misstänkte gärningsmannen, en slags fantombild baserad på dna. Det var dock inte denna bild som lett fram till gripandet, säger polisen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS