Man anhållen för Skenemord

ANNONS
|

Kvinnan hittades vid 16-tiden på torsdagen sedan några bekanta larmat polisen. Vännerna blev oroliga då den vanligtvis punktliga kvinnan inte dök upp på en avtalad tid.

Kvinnans skador är av sådan art att polisen misstänker att hon har mördats. Vilken typ av skador vill polisen inte gå in på.

- Den informationen går vi inte ut med i nuläget. Först ska en rättsmedicinsk undersökning genomföras, säger Pia Goksöyr, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Pia Goksöyr vill på fredagen inte heller berätta på vilka grunder den före detta pojkvännen anhållits misstänkt för dådet som rubriceras som mord. Polisen är också mycket förtegen om vad som framkommit under förhören med 30-åringen under natten. Likaså om händelseförloppet under torsdagseftermiddagen.

ANNONS

Mannen greps under lugna förhållanden under torsdagskvällen på en adress i Borås. Enligt Borås tidnings nätupplaga har mannen varit hotfull mot kvinnan tidigare. Ett misstänkt knivdåd mot kvinnan ska ha varit anledningen till att paret flyttat isär. Orsaken till att hon igår besökte mannens bostad ska ha varit för att hämta några av sina tillhörigheter.

Under fredagen fortsätter utredningsarbetet som tagits över av Länskriminalpolisen i Västra Götaland. Förutom den rättsmedicinska undersökningen av kvinnans kropp kommer brottsplatsen att undersökas närmare.

ANNONS