En man har anhållits efter en kraftig villabrand i centrala Vilhelmina i Västerbotten under lördagen. Arkivbild.
En man har anhållits efter en kraftig villabrand i centrala Vilhelmina i Västerbotten under lördagen. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Man anhållen efter villabrand

ANNONS

En man i 40-årsåldern har anhållits, skäligen misstänkt för grov mordbrand efter en villabrand i centrala Vilhelmina på lördagsmorgonen. Samma man fördes också med ambulans till sjukhus för kontroll. Han ska då ha varit talbar, enligt räddningstjänsten.

Larmet om branden kom vid femtiden på morgonen och orsakade kraftig rökutveckling i området. Räddningstjänsten gick inledningsvis ut med ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA), där man uppmanade boende i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Det drogs tillbaka vid 10-tiden.

Totalt jobbade åtta enheter med 14 brandmän med att släcka branden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS