Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knappt tio månader gick det mellan två våldtäkter i Malmö som en 23-årig man misstänks för, enligt två stämningsansökningar vid Malmö tingsrätt. Arkivbild.

Man åtalas för två våldtäkter på Malmöklubbar

Med våld tvingade en misstänkt 23-årig man till sig en sexuell handling på en nattklubb i Malmö och den utsatta kvinnan hölls fast, enligt ett åtal vid Malmö tingsrätt. Mannen åtalas också för ytterligare ett fall av våldtäkt i staden – åtalen rör därmed ett fall av våldtäkt på en nattklubb i Malmö den 22 juli i fjol, och ett fall av våldtäkt på en annan klubb i staden den 1 maj i år.

Vid det första tillfället greps mannen på nattklubben, men han släpptes på eftermiddagen dagen efter. Misstankarna kvarstod efter att mannen släpptes, men polisutredningen fortsatte enligt Sydsvenskan med lägre prioritet.

- Det är en bedömning som åklagaren gjort i den stunden. Skälen finns inte dokumenterade, säger kammaråklagare Linda Hansson, som blev förundersökningsledare senare, till tidningen.

I maj misstänks mannen ha förgripit sig sexuellt på en kvinna på en annan nattklubb. Mannen ska också, enligt åtalet, ha tryckt kvinnan mot en vägg och utdelat slag. Den misstänkte mannen förnekar brott i båda fallen.

Bland åklagarens bevis finns bland annat dna, vittnen och rättsintyg.