Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Karl Nilsson/TT

Mamman vill ha stjärnadvokaten som målsägarbiträde

Hennes make mördades och hon blev själv utsatt för ett mordförsök. Nu vill hon byta målsägarbiträde och föreslår stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz.

Det har snart gått tre veckor sedan en man mördades och en kvinna blev utsatt för ett mordförsök i en sommarstuga i Arboga.

LÄS MER: Sommarstugemordet: "Hon stod på parkeringen och tvättade bilen"

Kvinnan misstänktes inledningsvis för att ha mördat sin make och förordnades en advokat - Thomas Carlstedt. Men efter ett första förhör fick utredarna göra en helomvändning. Kvinnan hade blivit utsatt för ett mordförsök. Thomas Carlstedt blev därför kvinnans målsägarbiträde.

Vill byta advokat

Nu har kvinnan dock begärt att få byta försvarare. På tisdagen upprättades en tjänsteanteckning till Västmanlands tingsrätt. I anteckningen framgår att en polis på personskydd har ringt på begäran av kvinnan.

Enligt handlingen vill kvinnan byta målsägarbiträde. Det framgår att kvinnan har "bristande förtroende" för Thomas Carlstedt. Man skriver att hon tyckt att han "visat svagt intresse". 

LÄS MER: Larmsamtalet: "Hjälp, jag har hål i kroppen"

Vill ha stjärnadvokat

Den person som kvinnan vill ha som målsägarbiträde är Elisabeth Massi Fritz. Hon är stjärnadvokaten som specialiserat sig på att företräda utsatta brottsoffer, såväl kvinnor som män.

Bytet är inte genomfört ännu. Men i ett sms till GP skriver Elisabeth Massi Fritz att hon har tackat ja till förfrågan.

Två personer är misstänkta för inblandning i sommarstugemordet, de båda är dock på fri fot då åklagaren inte ansåg att det fanns tillräckliga skäl att häkta dem. En av dem är parets dotter i 40-årsåldern.

GP söker Thomas Carlstedt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.