Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mamman sökte kontaktförbud - nekades

Dottern och hennes sambo misstänks ha mördat kvinnans pappa och för att ha försökt mörda hennes mamma. Efter att ha släppts på fri fot ansökte kvinnans mamma om kontaktförbud mot henne - men ansökan avslogs.

Det var den 3 augusti som en man blev mördad och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga i Arboga. Inledningsvis riktades misstankarna mot den 65-åriga hustrun, men efter att ha blivit förhörd insåg polisen att kvinnan blivit utsatt för ett mordförsök.

Sedan dess är det parets dotter, en kvinna i 41-årsåldern och hennes 18-årige pojkvän, som är misstänkta för händelserna. Parets greps skäligen misstänkta för mord men bevisen räckte inte för att begära dem häktade, därför släpptes de på fri fot. Den 41-åriga kvinnan åkte då på semester till Thailand.

Efter att parets släpptes på fri fot sökte mamman, den 65-åriga kvinnan som utsattes för mordförsök, och hennes syster om kontaktförbud mot dottern. Men åklagaren Johan Fahlander avslog ansökningarna. Åklagaren har motiverat avslagningen med att paret inte är tidigare dömda för brott mot närstående.

LÄS OCKSÅ: Dottern och sambon misstänks ha mördat tillsammans

När misstankarna mot paret stärktes anhölls de i sin frånvaro och efterlystes internationellt. Efter några timmar kunde de gripas på ett hotellrum i Norge. I fredags häktades de på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

Åtal i fallet ska vara väckt den 30 september enligt tingsrättens häktningsbeslut. 

Både dottern och sambon som misstänks för mordet i Arboga har nekat till brottsmisstankarna sedan det första gripandet den 16 augusti. 

Både kvinnan och hennes sambo häktades med restriktioner, vilket innebär att de inte har har fri tillgång till att till exempel läsa dagstidningar eller ta emot besök i häktet av andra personer än sina advokater. 

LÄS OCKSÅ: Dottern och sambon häktas misstänkta för sommarstugemordet

De inblandade parterna i fallet ålades också med så kallat yppandeförbud av tingsrätten, vilket innebär att de misstänkas advokater inte får uttala sig om vilka bevis och omständigheter som har framkommit under den pågående mordutredningen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.