En ung flicka misshandlades upprepade gånger av sin mamma för att hon vägrade gifta sig. Arkivbild.
En ung flicka misshandlades upprepade gånger av sin mamma för att hon vägrade gifta sig. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Mamma döms till fängelse för hedersvåld

ANNONS

En kvinna i Västerbottens län har dömts till fängelse i ett år och nio månader för att ha misshandlat sin dotter när hon vägrade gifta sig med en man som familjen hade valt.

Mamman ska ha gett tonårsflickan stryk med bland annat laddsladdar och köksredskap och tvingade henne sitta under rinnande iskallt vatten, rapporterar Folkbladet.

Trots att flickan tog tillbaka sin berättelse under rättegången konstaterade rättens ledamöter att det är ställt utan rimlig tvivel att hon ändrat sina uppgifter på grund av ett starkt socialt tryck och lojalitet till sin mor och valde att döma mamman till fängelse.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS