Magnus Betnér: SD hade hanterat det här bättre

På lördagsförmiddagen kallade statsrådet Aida Hadzialic (S) till presskonferens på Rosenbad. Ministern förklarade att hon hade åkt fast för rattfylleri med 0.2 promille alkohol i blodet och att hon avgår. Komikern Magnus Betnér sågar nu samtliga riksdagspartiers krishantering förutom ett som han oväntat lyfter fram som en förebild. "Dock att jag verkligen inte tycker man ska behöva avgå för en sådan skitsak EN gång. Enda området där SD har något att lära de andra.", skriver komikern på Twitter.

ANNONS
|

Magnus Betnér har vid ett flertal tillfällen yppat sitt missnöje mot riksdagspartier Sverigedemokraterna. På sin egen hemsida skriver han: "Ju starkare SD är desto lättare blir det för dem att verka rumsrena och fortsätta vrida debatten så att deras sjuka frågeställningar tas som utgångspunkt.".

Nu väljer han att lyfta fram partiet som en förebild när det kommer till hur ett riksdagsparti ska agera när en krissituation uppstår, i det här falletgymnasie- och kunskapsministerAida Hadzialic avhopp.

Magnus Betnér vidareutvecklar sitt resonemang i en rad tweets. Bland annat skriver han: "Om alla ska avgå för minsta skitsak hela tiden så tappar vi för många bra. Säg förlåt. Sök hjälp om det behövs. Sitt kvar och gör bättre" och "Testa att blåsa 0.2 innan ni börjar gorma. I England, Frankrike, Island, Kanada mfl är man fortfarande nykter med 0.4. Just sayin'.".

ANNONS

GP har sökt Magnus Betnér som avböjer att kommentera.

ANNONS