Madeleine: Viktigt att prata om Sverige med barnen

Prinsessan Madeleine har gjort ett aktivt val att vara hemma med sina barn Leonore, 3 år, och Nicolas,1 år, så mycket som bara möjligt. För Expressen berättar hon om sin strategi för att uppfostra sina barn på ett svenskt sätt trots att familjen bor i London.

ANNONS
|

–För mig är det viktigt att prata om Sverige med dem, pusha på med det svenska språket. Det är viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands. Vi har en svensk barnflicka till exempel och svenskan är en stor del i vårt liv, säger hon till Expressen.

Leonore har precis börjat på dagis, och enligt Madeleine är tiden än så länge baramellan 9 och 12. Resten av dagarna spenderar de mycket tid utomhus.

–Det har man väl också tagit med sig som svensk. Man är ute trots att det regnar och det är helt tomt i parken, säger Madeleine till tidningen.

ANNONS

Lägger själv ut bilder

Madeleine berättar för Expressen om hur viktigt det är att skydda barnen från paparazzis och andra fotografer. Därför har hon och hennes make Chris valt att själva publicera bilder på barnen på Madeleines Facebook-sida.

– Jag gör det ju också för att svenska folket ska få följa Leonore och Nicolas och ta del av deras liv. Men också för att undvika paparazzis som jagar oss, säger hon till tidningen

Madeleine säger att de hellre publicerar bilder när de själva vill än att familjen blir jagade på stanoch lägger ut bilder på Leonore och Nicolas utan att familjen vill det.

ANNONS