M vill sno röster från S

ANNONS
|

Moderaterna hoppas kunna sno röster från Socialdemokraterna genom att utnyttja det höga förtroendet för Fredrik Reinfeldt och Anders Borg - och med en kopierad S-affisch från 1985.

På Moderaternas dag i Almedalen lade partisekreterare Per Schlingmann fram partiets nya valstrategi.

Då presenterades partiets första valaffisch, som är en kopia av Socialdemokraternas i valet 1985. Men i den öppna bilen har 80-talets börskille och dalmatiner ersatts av en byggjobbare med en golden retriever. Budskapet är detsamma, fast med ny partibeteckning. Nu står: "Jag röstar på Moderaterna för jag vill ha ordning på Sveriges ekonomi".

Affischen ska signalera att Moderaterna även vänder sig till yrkesgrupper som traditionellt inte röstat på partiet, säger Schlingmann.

ANNONS

Den speglar också att skuldkrisen i flera europeiska länder förändrat valrörelsens inriktning. Ekonomin har blivit viktigare för väljarna. Och han sticker inte under stol med att det är S-väljare som ska omvändas.

Schlingmann berättar att Sifo:s nedbrutna mätningar från maj-juni, som partierna köper, visar att 80 000 väljare gått direkt från S till M.

ANNONS