Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Mördarnas flyktbil kan ha hittats

Sent på lördagskvällen vandaliserades den minnesplats som upprättats i Rinkeby till följd av det mord som utfördes på två bröder i fredags, rapporterar Expressen. Nu kan polisen ha hittat de misstänkta mördarnas flyktbil. – Vi har tagit en bil i beslag vid Bredbyplan, säger Towe Hägg på polisen.

De två männen som är bröder till döds i Rinkeby under fredagskvällen. 

– Det är två personer som har avlidit på platsen, sa Tove Hägg, informatör vid polisen i Stockholm under fredagskvällen. 

Enligt uppgifter till Expressen ska männen ha mördats när det befann sig inne i ett diskrum i ett kafé. 

Polisen uppger att det var stökigt vid brottsplatsen under kvällen. I samband med att polisen anlände samlades det mycket folk kring platsen, och det kastades även flera föremål mot poliserna som arbetade där. Enligt polisen ska ingen ha kommit till skada under tumultet. 

Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt efter morden. 

Kan vara hämndaktion

Enligt uppgifter till GP kan gårdagens dubbelmord vara en hämndaktion för den explosion som skedde i en lägenhet i Solna tidigare i veckan. En granat kastades då in i en lägenhet där en av de ledande figurerna i ett lokalt gäng ska vara skriven. 

– Det är ingenting vi kan bekräfta just nu, sa Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm, tidigare i veckan om de eventuella gängkopplingar som granatattacken kunde tänkas ha. 

Polisen har inte velat kommentera om gårdagens skottlossning har några kopplingar till en pågående gängkonflikt. 

- Vi utesluter ingenting just nu utan tittar på alla alternativ, har Mats Eriksson presstalesperson vid Stockholmspolisen tidigare berättat. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska vittnen sett fyra män ha lämna platsen kort efter skottlossningen i en vit bil med tonade rutor, och jagas nu för dubbelmordet, vilket polisen inte har bekräftat i nuläget.

Minnesplatsen vandaliserades

På lördagskvällen framkom uppgifter gällande att de två brödernas minnesplats i Rinkeby vandaliserades, rapporterar Expressen..

Vid platsen har folk under helgen lämnat blommor och dylikt till minne av de unga männen. Men sent på kvällen ska en grupp ha tagit blommorna som lämnats vid platsen och slängt ner de i en papperskorg. 

Bil beslagtagen

Klockan 05.36 under lördagsmorgonen beslag tog polisen en bil vid Bredbyplan i Rinkeby. Polisens presstalesperson Towe Hägg vill inte kommentera om bilen kan ha koppling till morden eller inte. 

– Vi beslagtog en bil vid Bredbyplan klockan 05.36 under lördagsmorgonen. Vi kommenterar aldrig vad som ingår i en mordutredning eller inte. Det jag kan säga är att vi har beslagtagit en bil, säger Towe Hägg. 

Towe Hägg uppger också att polisen ännu inte har gripit någon person som är misstänkt för morden. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.