Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mördades framför ögonen på två barn

Mannen i 55-årsåldern knivmördades i sin bostad framför ögonen på ett litet barn och en tonåring. Gärningsmannen är släkting till Fadime Sahindal och dömd för att ha försökt skydda hennes pappa. Nu åtalas mannen i 45-årsåldern för mord.

Den 17 december kom ett larm till polisen om att en man i 55-årsåldern hade knivskadats svårt i en bostad i Bollnäs.
– Vi skickade dit flera patruller och när vi anlände hittades mannen livlös. Även ambulans kom till platsen men då var mannen redan död, sa Daniel Ågren vid polisen i region mitt i samband med händelsen.
Drygt en timma senare greps en man i 45-årsåldern misstänkt för brottet.

Bevittnades av två barn

Knivmordet bevittnades av ett litet barn och en tonåring. Vittnena ska ha pekat ut mannen som den skyldige.
Nu har han åtalats för mordet.
– Vi bedömer att motivet i huvudsak är ren klassisk svartsjuka och kontrollbehov från en man som inte klarar av att se att hans kvinna går vidare in i en ny relation. Det går inte att utesluta att det finns ett visst hedersmotiv bakom det hela men vi anser inte att det spelar en framträdande roll. Det har inte sådana klassiska kännetecken som hedersvåld ofta har, att det är en hel familj som står bakom, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund.

LÄS MER: Dömd i Fadimemål misstänkt för mord 

Har inte med mordet att göra

Enligt åtalet fick offret flera knivhugg, bland annat mot huvudet, halsen och benen.
Åklagaren anser att en "försvårande omständighet är att brottet varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till närstående person".
– Det är ett litet barn och en tonåring som har bevittnat det här brottet. Det är en försvårande omständighet att så unga människor får se något sådant här, förklarar åklagare Birgitta Fernlund.
Mannen förnekar brott.
– Han hävdar att han inte har varit på platsen alls, att han inte har med det här att göra.
Förutom vittnesuppgifter finns annan bevisning mor mannen.
– Vi har dna-spår på två jackor och ett par handskar som vi bedömer att gärningsmannen haft på sig vid brottet eftersom det finns blod, dna från offret och också dna från den åtalade mannen.

LÄS MER: Man knivmördad inför flera barn 

Släkt med Fadime

Den åtalade mannen är släkting till Fadime Sahindal som mördades 2002. Hennes pappa dömdes till livstids fängelse för det mycket uppmärksammade hedersmordet. Den nu åtalade mannen tog på sig mordet på Fadime men rätten trodde honom inte utan dömdes för skyddande av brottsling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.