Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En man i 25-årsåldern döms till livstids fängelse vid Göteborgs tingsrätt för bland annat mord. Arkivbild.

Mördade och brände man – döms till livstid

En man i 25-årsåldern döms till livstids fängelse för ett mord i Göteborg förra året. Offret hittades död i ett dike, misshandlad och bränd med bensin.

Det var tidigt på morgonen i oktober 2017 som en förbipasserande kvinna fick se en man i diket vid en cykelbana i nordöstra Göteborg. Mannen som var i 30-årsåldern hade misshandlats till döds, bland annat genom kraftigt våld mot huvud och hals. Kroppen hade även tänts på med bensin.

En man i 25-årsåldern döms nu till livstids fängelse för mordet. Mannen nekar till gärningen men bevisningen är stark, enligt tingsrätten, bland annat då hans dna hittades under den mördade mannens naglar. Trots fällande dom har motivet bakom brottet inte helt retts ut.

- Det finns en koppling mellan de här männen, såtillvida att den mördade mannen var inneboende hos en av 27-åringens släktingar. Det har uppstått en konflikt som beskrivits som någon typ av familjeangelägenhet. Mer precis än så är svårt att vara, säger kammaråklagare Sara Toreskog till Göteborgs-Posten.

Åklagarens bild var tidigare att fler personer var inblandade i brottet. Totalt har fem personer suttit frihetsberövade, men sedan släppts på fri fot.