Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Johan Nilsson / TT.

Mördade mannen i Hässleholm identifierad

Mannen som i tisdags kväll hittades död i Hässleholm har identifierats. Nu söker polisen efter anhöriga och mer tips från allmänheten.

Den man som hittades död i Hässleholm på i tisdags kväll har nu identifierats. Mannen kommer från Tyskland och är i 50-årsåldern. Polisen söker just nu anhöriga till mannen, som ännu inte underrättats.

Än så länge har Polisen inte fått något genombrott i utredningen, som betecknas som ett så kallat spaningsmord.

- Det finns ingen känd gärningsman, säger Robert Loeffel, presskommunikatör på Polisen.

Polisen har fått uppgifter om att mannen steg på ett tåg på Hyllie station i Malmö, och det var efter stoppet i Hässleholm som han steg av. Mannen ska ha gått med stöd av kryckor.

- Det är ett trafikerat resecentrum och vi får in flera tips kring mordet som vi bearbetar, men det är konfidentiell information som vi inte kan gå ut med, säger Robert Loeffel.

Utsattes för grov våld

Mannen hittades livlös på den inglasade gångbron strax före klockan 23 på tisdagen, enligt polisen.

- Vad det är för slags skador han har fått går vi inte in på just nu på grund av utredningstekniska skäl, säger Kim Hild på polisens ledningscentral i region Syd.

Ett tiotal utredare arbetar med fallet och samlar in information, bland annat genom att undersöka övervakningskameror i området. Utredarna vill även komma i kontakt med folk som rört sig vid tågstationen i Hässleholm under kvällen, eller som har upplysningar om den avlidne mannen. Polisen efterlyser även tips från resenärer på tåget som den mördade mannen reste med. Det var ett nattåg (tåg nr 2) på väg till Stockholm. Polisen har fått information om att resenärer i vagn 6 möjligtvis kan ha gjort iakttagelser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.