Mannen i 35-årsåldern åtalas för ett knivmord i Kalmar.
Mannen i 35-årsåldern åtalas för ett knivmord i Kalmar.

Mördad fick penis avskuren - Teorin: inspirerad av Bron

Efterfesten spårade ur. En man mördades och fick sin penis avskuren. Ett tillvägagångssätt mannen i 35-årsåldern kan ha blivit inspirerad av från kriminalserien Bron. Nu åtalas han för mord.

ANNONS
|

Den femte november i fjol var en man i 35-årsåldern tillfälligt i Kalmar tillsammans med sin flickvän. Då sprang de på en tidigare bekant, enligt åtalet. Trion gick och satte sig på en bar i Kalmar. Då kom en man i 55-årsåldern dit. Han och mannen i 35-årsåldern kände varandra sedan tidigare men hade inte träffats på ett tag.

– Det är av en tillfällighet som han sammanstrålar med de här tre. De börjar prata och dricker något. Sedan tar de en taxi hem till (mannen i 55-årsåldern) där de hade efterfest, eller det var en tänkt efterfest, berättar vice chefsåklagare Åsa Adolfsson.

ANNONS

Efterfesten spåradenämligen ur.

– Det blev våldsamheter. (Mannen i 35-årsåldern) ska ha blivit arg på sin flickvän och plötsligt upptäckte man att han var våldsam mot (mannen i 55-årsåldern), säger Åsa Adolfsson och fortsätter.

– Besinningslöst. Han har helt tappat konceptet. Det här är extra mycket våld, det är väldigt mycket knivhugg och skärskador, beskriver åklagaren våldet som mannen i 55-årsåldern fickta emot.

Offret fick bland annat skärskador på halsen, knivhugg i ansiktet och på kroppen då bland annat hjärtat och stora kroppspulsådern skadades.

Skadorna var så allvarligaatt han avled.

Någon gång under eller efter mordet ska offrets penis ha skurits av. Rättsläkaren har inte kunnat ge svar på om mannen levde när han fick sin penis avskuren.

– Vi vet inte varför det sker. Det är väl en spekulation men jag tror att han är så besinningslös så han bara gör det. Jag kan inte säga att det finns en särskild tanke bakom detta, säger Åsa Adolfsson.

Har du några teorier om varför han gör det?

– Enligt uppgift så skulle maffian göra så här om man vill hämnas. Man kan också spekulera i att någon vecka eller någon månad tidigare så var det i den här kriminalserien Bron ett offer som blev av med en penis på detta sätt. Så man kan ju ha fått idén därifrån. Men det är bara spekulationer.

ANNONS

Något motiv till själva mordet ska inte heller finnas. Åsa Adolfssonsäger att mordoffret bara varit på fel plats vid fel tillfälle.

Polisen larmades till brottsplatsen efter att grannar ringt in och klagat på att det fördes oväsen i lägenheten. Polispatrullen som kom till lägenheten mötte då de två levande männen och kvinnan. Inne i badrummet hittade de sedan den dödade mannen.

Nu har som sagt åtal väckts. Mannen i 35-årsåldern åtalas för mord. Åklagaren säger att det är teknisk bevisning och förhörsuppgifter som pekar mot honom som skyldig gärningsman.

– Blod från offret har (den mordåtalade mannen) haft på sig och hans dna finns på knivar, säger Åsa Adolfsson och berättar att offret mördades med sina egna köksknivar.

Åklagaren berättar också att den mordåtalade dömts för våldsbrott flera gånger tidigare.

– Han har väldigt lätt för att reagera på olika saker och bli våldsam utan någon speciell anledning.

Åklagaren skriver i åtalet att mannen "visat stor hänsynslöshet och utnyttjat (mordoffrets) svårigheter att värja sig genom att först misshandla (honom) och därefter utdela dödande våld med kniv och skära av hans penis". Våldet beskrivs som "massivt och förnedrande".

Mannen själv nekar till att han mördat någon.

ANNONS

– Min inställning till delgivningen ja den har jag ju givetvis förnekat, säger han i förhör.

I övrigt säger han inte så mycket.

– Jag kommer inte att säga någonting, säger han bland annat och fortsätter.

– Alltså i det stora hela så finns det inte någon anledning att säga så mycket. Spelar ingen roll vad jag gjorde där eller var jag har varit överhuvudtaget.

Han berättar att han eventuellt kan komma att säga mer under en rättegång.

Mannen åtalas även för misshandel samt övergrepp i rättssak för att ha försökt stoppa den manliga kompisen från att anmäla honom för mordet. Om han inte höll tyst skulle det gå likadant med honom som med mordoffret, står det i åtalet.

Kvinnan åtalas för skyddande av brottsling för att ha undanröjt bevis i lägenheten. Bland annat torkade hon upp blod i lägenheten och försöka förhindra att polisen gick in i lägenheten. Hon åtalas även för våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

– Jag kommer att utnyttja min rätt att vara helt tyst, säger hon bland annat i förhör.

ANNONS