Mördad avslöjade knarkfabrik

Den man som dödades i Hallonbergen i går fruktade för sin säkerhet efter att han har avslöjat att han och andra personer har odlat stora mängder cannabis, enligt Dagens Nyheter. Mordet skedde dagen innan mannen skulle höras i rätten, skriver Dagens Nyheter. – Det är alldeles för tidigt att säga. Vi tittar på en mängd olika saker, säger spaningsledare Michael Wessling vid Polisområde Nord till tidningen.

ANNONS
|

Enligt Dagens Nyheter skulle den mördade mannen från tisdagens brutala dubbelmord höras i rätten efter ett stort avslöjande om stora mängder cannabis.

–Det är alldeles för tidigt att säga. Vi tittar på en mängd olika saker, säger spaningsledare Michael Wessling vid Polisområde Nord till DN.

Mordet ska, enligt tidningen, ha skett ett dygn innan mannen skulle infinna sig i Uppsala tingsrätt, åtalad för bland annat narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Det var vid 09.09 på tisdagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att ett misstänkt våldsbrott pågick i Hallonbergen norr om Stockholm. En händelsesom senare skulle visa sig handla om två mord på en kvinna och en man.

ANNONS

När polisen kom till platsen försökte deavbryta ett pågående brottoch avlossade då minst ettskott.

Polisen har under dagen varit förtegna kring händelseförloppet.

– Vi har tre personer som har gripits misstänkt för mordförsök och två personer har hittats skadade, en utomhus och en inomhus, berättadeTowe Hägg, polisens presstalesperson vid polisen i Stockholm, kort efter det första larmet.

LÄS MER:Uppgifter: Offret namngav misstänkt mördare

Narkotika hittat

Narkotikatillverkningen hade avslöjats efter att mannen och ytterligare en person hade stoppats drogpåverkade av en polis.

I bilen ska det, enligt tidningen, ha hittats cannabisplantor och en stor haschkaka, narkotika som mannen ska ha uppgett var hans.

Mannen ska också ha berättat att narkotikan kom från en odling som han och andra personer bedrev i ett hus norr om Hudiksvall.

I dag, den 8 mars, skulle huvudförhandlingen ha inletts i Uppsala tingsrätt. Men beskedet om mordet ledde till att förhandlingen ställdes in.

Enligt DN har de poliser som arbetar med narkotikautredningen kontaktat mordutredarna i Stockholm.

–Det är inget jag kan kommentera. Men det är förstås allvarligt om det finns en knytning mellan brottet och den rättegång som skulle hållas, säger Åsa Fredriksson, gruppchef inom avdelningen för grova brott i Region Mitt till tidningen.

Polisen avlossade skott

Det var vid 09.09 på tisdagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att ett misstänkt våldsbrott pågick i Hallonbergen norr om Stockholm. En händelsesom senare skulle visa sig handla om två mord.

ANNONS

När polisen kom till platsen försökte deavbryta ett pågående brottoch avlossade då minst ettskott.

Polisen har efter dödsfallen inlett en utredning gällande mord i två fall. Några uppgifter om hur de avlidna misstänks ha mördats har polisen i nuläget inte gått ut med.

– Vi har två personer som är avlidna och vi samlar in mer uppgifter om händelsen i den förundersökning som nu pågår, berättade Towe Hägg timmarna efter de misstänkta morden.

Enligt uppgifter tillAftonbladettog sig flera personer under morgonen in i en lägenheten i Hallonbergen. I lägenheten ska kvinnan huggits till döds. Enligt tidningens uppgifter flydde hennes man under tumultet ut genom ett fönster och ringde polisen innan han blev upphunnen och knivskars så svårt att han senare avled på sjukhus. I samtalet till polisen uppges mannan ha namngett en av det misstänkta personerna.

Åklagaren Olof Calmvik har inte velat kommentera uppgifterna med hänvisning till rådandeförundersökningssekretess.

Under tisdagsförmiddagen greps även en fjärde person misstänkt för inblandning i morden. Tre personer anhölls senare under tisdagen misstänkta för mord.

– Tre personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord och en fjärde person är anhållen skäligen misstänkt för medhjälp till mord, berättade Olof Calmvik under tisdagen.

Olof Calmvik bekräftade under tisdagen att det så här långt i utredningen inte kommit fram några uppgifter som tyder på att de avlidna personerna träffats av polisens kulor.

ANNONS

Han har inte velat kommentera om något av polisens skott träffat någon av de fyra personerna som har gripits och anhållits under tisdagen. Åklagaren har heller inte velat lämna några uppgifter gällande vilken typ av våld de två döda personerna utsatts för.

Någon tänkbar motivbild till de misstänkta morden ville Olof Calmvik under tisdagen inte gå in på.

Flera mord i Hallonbergen

De två morden i Hallonbergen är inte de första i år.

Den 22 januari dog en man i 25-årsåldern efter att ha blivit skjuten i ett garage i området. På vägen till sjukhus blev mannen återigen beskjuten när han åkte i en bil. I det fallet sitter tre män häktade misstänkta för medhjälp till mord.

– Det hände i garaget inte långt ifrån där vi bor. Det är klart att man kommer att tänka på det igen nu där skett våldsamheter igen. Det är mycket som inte står rätt till här, sägen en kvinna som bor i området.

Tre dagar efter mordet på mannen i 25-årsåldern knivskars en annan man till döds på en gata i samma område. Efter mordet greps en man misstänkt för mord alternativt dråp.

Texten uppdateras.

ANNONS