Personer som dömts för att ha sålt pirat-abonnemang för tv ska betala skadestånd på 93 miljoner kronor. Arkivbild.
Personer som dömts för att ha sålt pirat-abonnemang för tv ska betala skadestånd på 93 miljoner kronor. Arkivbild. Bild: Vegard Grøtt/NTB/TT

Mångmiljonskadestånd för tv-pirater

ANNONS

Två män i ett pirat-tv-nätverk med bas i Norrköping döms av Patent- och marknadsöverdomstolen till fängelse och de ska dessutom betala skadestånd på 93 miljoner kronor till tv-bolagen, skriver Norrköpings tidningar.

Patent- och marknadsöverdomstolen sänker straffet för en av dem från fängelse i två år och sex månader till två år. Den andra personens fängelsestraff på 1,5 år som bestämdes av Patent- och marknadsdomstolen ändras inte.

Två personer som ska ha varit medhjälpare frias.

Skadeståndet på 93 miljoner kronor baseras på vad samma tv-utbud skulle kostat kunder som köpt det lagligt. Tv-bolagen har tidigare krävt skadestånd på 137 miljoner kronor, enligt SVT Nyheter.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS