Före detta landsbygdsministern Eskil Erlandsson i tingsrätten i Stockholm. Den friade honom senare från åtalet om sexuellt ofredande. Arkivbild.
Före detta landsbygdsministern Eskil Erlandsson i tingsrätten i Stockholm. Den friade honom senare från åtalet om sexuellt ofredande. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Målsägare vill att Erlandsson-dom överklagas

ANNONS

Den friande domen mot förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) kommer inte att överklagas, meddelade den ansvariga åklagaren i målet i tisdags. Nu begär en av de tre målsägarna, en kvinnlig centerpartist, att det beslutet ska överprövas av en annan åklagare inom Åklagarmyndigheten.

– Vi vill att en till åklagare tittar på det här då min klient tycker att det finns skäl att överklaga domen. Sedan får vi avvakta det beslutet och göra en ny bedömning efter det, säger kvinnans målsägarbiträde Annika Troive Hedman.

TT: Kan ni tänka er att driva målet vidare själva?

– Det är det andra alternativet som står till buds. Vi har inte diskuterat det, nu har vi gjort den här begäran och så får vi avvakta det beskedet.

ANNONS

Eskil Erlandsson åtalades för tre fall av sexuellt ofredande, då han enligt stämningsansökan skulle ha strukit eller smekt tre kvinnor på låren. Erlandsson har hela tiden nekat till brott, och friades av Stockholms tingsrätt i förra veckan.

ANNONS