Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En lastbil och en skolbuss kolliderade på väg 108 utanför Lund i snön och halkan på måndagen. Polisen har inte fått rapporter om personskador.

Lugnare i trafiken efter slirig förmiddag

Mellan klockan fyra och elva på morgonen inträffade 39 olyckor i Skåne. Nu har det lugnat ned sig men det är fortfarande halt på vägarna, enligt polisen.

Trots många trafikolyckor på flera vägar – där såväl personbilar som flera lastbilar och en buss varit inblandade – har det inte varit några större trafikstörningar, enligt polisen i region Syd.

- Det är fortfarande halt ute, men betydligt lugnare i trafiken, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral under eftermiddagen.

Några rapporter om allvarligare personskador har polisen inte heller fått kännedom om.

Trafikverket rekommenderar bilister att ta det extra försiktigt på vägarna – särskilt på E6-sträckan som polisen uppmanade folk att undvika i möjligaste mån under morgonen på grund av halkan – och hålla avståndet.

Ett rejält nederbördsområde drog in över landet på söndagskvällen och de största snömängderna kom i norra Västerbotten och i de södra delarna av Norrbotten.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Härjedals- och Jämtlandsfjällen där det kan ske snabba väderomslag med mycket hårda vindar och snöfall.

- Det kan fortsätta ligga på med snöfall uppe i norr, men det ser också ut som att det ska mattas av allt mer i kväll och i natt, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.