Tingsrätten dömde till sex års fängelse, men hovrätten över Skåne och Blekinge ändrar straffet till livstid för en 26-årig man. Han döms för mord och mordförsök. Arkivbild.
Tingsrätten dömde till sex års fängelse, men hovrätten över Skåne och Blekinge ändrar straffet till livstid för en 26-årig man. Han döms för mord och mordförsök. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Livstids fängelse för knivmord i Helsingborg

ANNONS
|

En 26-årig man får straffet höjt till livstidsfängelse för ett knivmord och ett mordförsök i Helsingborg i mars förra året. I tingsrätten dömdes han till sex års fängelse.

Hovrätten över Skåne och Blekinge gör en annan bedömning av 26-åringen påstående om att han agerade i nödvärn. Han har sagt att han blev angripen av de två personer han stack med kniv. Det anser hovrätten att åklagaren har motbevisat, skriver domstolen i ett pressmeddelande. Hovrätten anser att han hade uppsåt att döda.

I tingsrätten dömdes mannen för två fall av grov misshandel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS