Listan: SD:s skandaler i valets slutspurt

ANNONS
|

Flera avslöjanden senast veckorna kommer från Expressen i samarbete med Researchgruppen som har granskat främlingsfientliga kommentarer på nätet, bland annat på hatsajter som Avpixlat. Många av kommentarerna har gjorts anonymt eller under pseudonym men kunnat kopplas till kandidaterna.

I Västsverige har vi också toppkandidaten från Halmstad som avslöjades av Expo.

Här är Sverigedemokraterna som har hoppat av, uppmanats att avgå och/eller riskerar uteslutning i valrörelsens slutskede:

Kommun- och landstingskandidat, Halmstad: Bar en armbindel med hakkors på en fest i partiet. När bilden spreds avgick hon.

Kommunkandidat, Borås: Har enligt Expressen på nätet bland annat kallat asylsökande för parasiter och skämtat om att köra över dem.

ANNONS

Kommun- och regionvalskandidat, Lerum: Har på nätet liknat invandrare vid skadeinsekter och "skojat" om att ett ensamkommande flyktingbarn ska bli innebränt.

Kommunkandidat, Mellerud: Har i P4 Väst har talat om tiggare som har fina kläder och åker limousin från tiggeriet.

Kommunkandidat, Solna: Har enligt Epressen på nätet bland annat skrivit "Muslimernas 'handikap' sitter ju trotts allt i huvudet".

Kommunkandidat, Gislaved: Har enligt Expressen på nätet bland annat kallat asylsökande "j**la parasiter", "slödder", "ohyra".

Kommunkandidat, Vallentuna: Har enligt Expressen skrivit en rad nedsättande nätkommentarer om muslimer, "negroider" och "zigenare.

Kommunkandidat Lycksele: Har enligt Expressen på nätet dragit likhetstecken mellan "kulturberikning"' och rån, misshandel, skottlossning och våldtäkter. Anser att islam är djävulens religion.

Kommunkandidat, Norrköping: Har enligt Expressen på nätet bland annat beskrivit journalisten Robert Aschberg som en skitpratande jude och att muslimer har fel i huvudet.

Kommunkandidat, Vellinge: Har enligt Expressen gjort tusentals kommentarer på hatsajter, bland annat liknat romer vid "en cancerliknande utväxt i vår samhällskropp".

Kommunkandidat, Vimmerby: Jämförde under en valdebatt människor från Mellanöstern med ”kannibaler” och ”huvudjägare”.

Kommunkandidat, Stockholm: Har på nätet bland annat skrivit att "Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc".

Kommun- och landstingskandidat, Sundsvall: Har Enligt Expressen på nätet bland annat skrivit: "Reinfeldt kann göra vad som helst har ju afrika blodet i sig".

ANNONS

Kommunkandidat, Västervik: Har på nätet bland annat skrivit att han vill köra ut "Zigenare ur landet med totalförbud att återvända".

Kommunkandidat, Växjö: Har enligt Expressen på nätet skrivit att han hatar muslimer och kallat invandrare och utlänningar för "negerjävlar" och "Inavlade j-a cpblatte".

Expressens egna texter om avslöjade SD:are hittar du här.

ANNONS