Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Liselotte upptäckte mystisk "pysselplats" på bussen

På bussen i Enköping fick Liselotte Gonzalez syn på en "pysselplats". Hon lade upp en bild på Facebook som har gillats av nästan 1 000 personer. Bussbolaget vet inte vem som har märkt ut platsen, men misstänker en dam som tidigare har klätt sin mans rullator i stickning.

När Liselotte Gonzalez klev på bussen i Enköping under tisdagen fick hon syn på att ett säte hade märkts ut som "pysselplats". Någon hade fäst ett gult pappersskydd på nackstödet med en bild på ett garnnystan och två stickor. Hon fotograferade bussätet och lade upp bilden i facebookgruppen "Vi sytokiga", där den i nuläget har gillats av nästan 1 000 personer. Bilden spreds sig vidare till gruppen "Online stickcafé" där den blev ännu mer omhuldad. Liselotte vet själv inte vem som ligger bakom pysselplatsen. 

– Den är verkligen uppskattad. Om det är en privatperson eller Upplands lokaltrafik spelar väl ingen roll, Det är jättemånga som sitter och stickar när man reser och det här var en rolig grej, säger Liselotte Gonzalez.

Passagerare ilsknade till  

Strax efter att Liselotte tagit en bild på sätet rycktes pappersskyddet bort av en annan passagerare.

– Det var en äldre man som slet bort den. Han trodde att några ungdomar hade satt dit den och tyckte inte att den skulle sitta där. Jag sa emot honom och satte den på ett annat säte i stället. 

Liselotte använde själv inte pysselplatsen till att ägna sig åt stickning eller annat handarbete under bussresan. Det var ett tag sedan hon själv stickade i kollektivtrafiken.

– Jag har gjort det ibland när jag reser, men det var ganska länge sedan. Nuförtiden syr jag mest.

Misstankar mot känd stickningsentusiast 

På Upplands lokaltrafik känner man inte till initiativet med pysselplatserna. Inte heller bussbolaget som kör bussarna i Enköping ligger bakom. Det mesta tyder på att en okänd privatperson har satt ditt de gula pappersskydden på nackstöden. 

– Bussbolaget säger att det skulle kunna vara en dam i trakten som sysslar mycket med handarbete och stickning, Hon har tidigare bland annat klätt hela sin mans rullator i stickning, säger Sture Jonsson, presschef på Upplands lokaltrafik.

Han tror inte att varken Upplands lokaltrafik. eller bussbolaget kommer att ha några synpunkter på pysselplatserna.

– Så länge det rör sig om sådana oförargliga saker och inte blir för mycket är det ingen fara. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.