Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lindqvist intervjuad på nazi-sajt

Författaren, journalisten och historie-entusiasten Herman Lindqvist har låtit sig intervjuas av Nationell.nu - en sajt som hyllar Hitler och förnekar förintelsen.

Det finns inte så mycket att säga om intervjun i sig. Herman Lindqvist ger ungefär de svar man kan förvänta sig. Möjligen kan någon reagera på att han säger "Självklart finns det etniska svenskar", utan att bry sig om definitioner eller nyanser.

På frågan hur han tror att Sverige ser ut om 20 år, svarar han att han inte tror på några dramatiska förändringar.

"Jag tror heller inte att vi blivit muslimer allihopa. Den faran kommer att tonas ner inom några år."

Slutligen frågar nationell.nu om författaren tror att "vänsterliberalerna" kommer att angripa honom på grund av intervjun.

"Det är möjligt men bekymrar mig inte ett smack", svarar Herman Lindqvist.

Kommentatorsfältet efter intervjun är fyllt av glada utrop. "Kul! Man får ge Lindqvist beröm för att han vågar prata med 'Internets värsta nazist- och judehatarsajt'", skriver signaturen Skinfaxe.

GP har under dagen förgäves sökt författaren för en kommentar. Men efter ett första kort samtal - där han säger att han inte kan prata nu - når vi bara hans telefonsvarare.

I Expo.se försvarar han sin medverkan:

"De ställde mig frågor som vem som helst hade kunnat fråga (---) Jag är för ett fritt ord för alla åsikter", säger han där.

Men när Expo undrar om han på det sättet inte medverkar till att legitimera en nazistisk hemsida och nazistiska åsikter vill han inte prata mer om saken, och lägger på luren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.