Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karin Karlsbro föreslås toppa Liberalernas lista i valet till EU-parlamentet.

Liberalernas nya etta vill inte vara lagom

Efter den redan valda men petade listettan Cecilia Wikström föreslås Karin Karlsbro ta över som förstanamn för Liberalerna i valet till EU-parlamentet. Det är ett tungt ansvar att bära, i rejäl uppförsbacke

- Jag och varenda kandidat på listan längtar efter att börja driva kampanj. Det här är ju ett val som engagerar oss på djupet, säger Karin Karlsbro inför partirådets möte på fredagen där listan ska fastställas.

Hon tror att förväntningarna är höga på att Liberalerna ska ta den historiska matchen, som hon beskriver den, med nationalistiska och populistiska krafter som vill försvaga EU och andra partier som är mer ljumma i sitt EU-engagemang.

L vill ha ett ännu tätare samarbete i unionen, bland annat i form av en gemensam koldioxidskatt i EU.

- Vi tycker inte att det räcker med att vara lite lagom, utan minsta tvekan säger vi fördjupa!

På den ursprungliga listan stod hon på femte plats, nu tar hon ett raskt kliv upp för att fylla Wikströms plats. Förutsättningarna är besvärliga, med tanke på att partiet har tre mandat att försvara från 2014. Redan före bråket om listan och petningen av Wikström, uppståndelsen kring den nu avhoppade riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahls bostadsaffär och striden om januariavtalet så låg partiet risigt till i opinionsmätningarna.

- Jag törs inte spekulera, säger hon om vad hon tror att väljarstödet kan bli denna gång.