Nyamko Sabuni meddelar till SVT att Liberalerna kommer rösta nej till Stefan Löfven i morgondagens statsministeromröstning. I nuläget ser det dock ut som att Löfven blir statsminister ändå.
Nyamko Sabuni meddelar till SVT att Liberalerna kommer rösta nej till Stefan Löfven i morgondagens statsministeromröstning. I nuläget ser det dock ut som att Löfven blir statsminister ändå. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Liberalerna röstar nej till Löfven imorgon

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni bekräftar för SVT att Liberalerna kommer rösta nej till Stefan Löfven i morgondagens statsministeromröstning. ”Liberalerna är ett oberoende oppositionsparti som arbetar för ett maktskifte och en ny start för Sverige", skriver Sabuni till SVT.

ANNONS
|

Liberalerna återgår alltså inte till linjen man hade efter den ovanligt långa regeringsbildningen som resulterade i januariavtalet 2019. Då lade man ned sina röster när Stefan Löfven röstades igenom som statsminister.

Om C och V gör som de sagt och lägger ned sina röster imorgon samt att den politiska vilden Amineh Kakabaveh också släpper igenom Löfven så kommer han tolereras som statsminister oavsett vad Liberalerna gör.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS