Lastbil körde in i brinnande minibuss – tre döda

Två unga män är döda och en tredje skadades allvarligt när en lastbil körde in i en minibuss som stod stilla på E6 i Båstads kommun under natten mot lördag. På söndagen bekräftade polisen att även den man som skadades allvarligt är död.

ANNONS
|

Det var under natten mot lördag som en minibuss körande på E6 började brinna och tvingades stanna vid sidan av vägen. De sex personer som satt i minibussen ska då ha klivit ur för att invänta räddningstjänsten. Alla sex var i 20-årsåldern, enligt polisen.

Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad som också ansvarar för Båstad, jobbade inte själv när det inträffade men uppger att hans kollegor larmades till en bildbrand strax innan 4 på lördagsmorgonen.

– Det skulle vara en bil som brann och som hade stannat på Hallandsåsen i backen i södergående fil, säger han.

Två döda och en vårdades på sjukhus

Men medan räddningstjänsten var på väg körde en lastbil in i den brinnande minibussen. Två av personerna som stod och väntade, två unga män, avled av sina skador. Anhöriga är underrättade, uppger polisen.

ANNONS

Ytterligare en ung man fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Det som händer är att den här minibussen kör söderut förbi Hallandsåsen och av någon anledning börjar det brinna i fordonet. Det är oklart varför det börjar brinna och i vilken omfattning, men man stannar då intill vägen och vad jag förstår kliver samtliga ur bilen, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region Syd.

– Då kommer en lastbil och kör in i bilen och till följd av det avlider två personer och ytterligare en blir kritiskt skadad.

Lastbilschauffören anhållen

Lastbilschauffören, en man i 25-årsåldern, greps på olycksplatsen.

– Med anledning av att det är någon som avlider och någon som kommer till skada så misstänkts han för både vållande till annans död och vållande till kroppsskada, samt vårdslöshet i trafik. Det finns inget som indikerar på att han har varit påverkad av någonting, säger Kim Hild på polisen.

Lastbilen har tagits i beslag, enligt polisen, och arbetet på olycksplatsen är avslutat.

Vad kommer att hända under dagen i utredningen?

– Jag vet inga detaljer, men det viktigaste är såklart att sammanställa vittnesuppgifter från de andra passagerarna i bilen och chauffören, vad de upplever har hänt, säger Kim Hild.

ANNONS

Vid 14-tiden på lördagen meddelade polisen att lastbilschauffören anhållits.

Tredje ung man dog på lördagskvällen

På söndagen meddelade polisen att även den unga man som vårdades på sjukhus har dött av sina skador.

– Han avled på sjukhuset under kvällen. Anhöriga är underrättade, säger Marie Fridström, jourhavande förundersökningsledare.

Hon uppger att misstankarna mot lastbilschauffören kvarstår.

– Han misstänks för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Han är anhållen skäligen misstänkt.

Vad händer i utredningen nu?

– Just nu sitter den misstänkte i förhör. Sedan får vi se vad det blir för vidare utredningsåtgärder, det kan jag inte svara på i nuläget, säger Marie Fridström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS