Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Larm om tre misstänkta skottlossningar

Polisen larmades om tre misstänkta skottlossningar i Stockholm under söndagskvällen. I nuläget misstänker man att det finns skadade.

– Det finns tecken som tyder på att nån kan vara skadad. Men vi har inte hittat någon som faktiskt är skadad än, sa polisens informatör i Stockholm, Lars Byström, under söndagskvällen.

Stockholmspolisen larmades inom loppet av en halvtimme om tre misstänkta skottlossningar. Dessa ska ha skett på tre geografiskt skilda platser.

– Ja, vi har tre eventuella skottlossningar. En ska ha varit i Sollentuna, en i Husby och en i Vällingbyområdet, sa Stockholmspolisens informatör Lars Byström.

Polisjakt efter misstänkta

Under kvällen inleddes en omfattande polisjakt med ett stort antal patruller. Även polishelikoptern kallades in i sökandet efter personerna som misstänks ha avlossat skotten.

Den misstänkta skottlossningen i Vällingby visade sig emellertid inte vara någon skottlossning. Istället ska det ha rört sig om någon form av firande.

– Vi larmades till en början om en misstänkt skottlossning. Men sen har vi pratat med folk som befunnit sig utomhus och då visade det sig att folk sett fyrverkerier i samband med smällarna. Så då är den saken utredd, sa Stockholmspolisens vakthavande befäl Anders Mattsson.

Oklart om det finns ett samband

Skottlossningen i Sollentuna inträffade klockan 21:00. Ett stort antal personer hörde av sig till polisen i samband med de höga smällarna som ska ha härrört från Malmvägen. Där spärrades ett stort område av och polisen genomförde en teknisk undersökning. 

– Där har man påträffat hylsor och spår av en eventuellt skadad. Men vi har ingen målsägande och vi har heller inga misstänkta, sa vakthavande befäl Mattsson.

På platsen ska polisen ha hittat blod, vilket tyder på att någon skadats.

En halvtimme senare kommer larm om ytterligare en skottlossning i Husby. Polisen söker igenom området och även i det fallet säkras spår som tyder på att det varit en skottlossning.

– Vi har hittat nån hylsa även i Husby. Men inte heller där har vi spår efter målsägande eller någon misstänkt.

Tror ni att det finns något samband mellan händelserna?

– Det är alldeles för tidigt för att säga nu. Fokus ligger främst på att ta reda på vad som faktiskt försiggått, sa polisens informatör i Stockholm, Lars Byström.

Många vittnesmål i sociala medier

I sociala medier vittnade flera personer om att de hört de misstänkta skottlossningarna. 

Stockholmarna är uppenbart frustrerade över situationen i huvudstaden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.