Larm om skottlossning i Kista Galleria

Kista Galleria i Stockholm har utrymts efter en misstänkt skottlossning i samband med ett rån. Två misstänkta gärningsmän ska ha flytt platsen och jagas nu av polis.
– Vi har en insats där det ingår flera polisenheter, både polishelikopter och hundpatruller, säger Stockholmspolisens presstalesperson, Ola Österling.

ANNONS
|

13:45 fick Polisen in samtal om en misstänkt skottlossning i Kista Galleria i norra Stockholm.

Enligt Aftonbladet ska skottlossningen ha skett i samband med ett rån och två misstänkta gärningsmän ska ha flytt platsen springandes.

Enligt inledande uppgifter till tidningen befarades gärningsmännen vara kvar inne i gallerian och samtliga utgångar spärrades därför av och gallerian utrymmdes.

Oskadd målsägande

Polisen skriver på sin hemsida att man påträffat en målsägare som inte är skadad fysiskt. En förundersökning har inletts.

– Vilken relation målsägande har till butiken kan jag inte svära på, säger Stockholmspolisens presstalesperson, Ola Österling.

Vid 14:30 meddelade polisen att de var på plats med flera enheter. Såväl polishelikopter som hundpatruller letar efter gärningspersonerna.

ANNONS

– Brottsplatsen är säkrad och en brottsplatsundersökning ska påbörjas inom kort, säger Ola Österling

Händelsen rubriceras som försök till grovt rån, alternativt grovt rån.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS